Et fa vergonya volar?

Flight shame

En català en diem vergonya de volar, però sovint podem trobar l’equivalent anglès flight shame

Un sentiment compartit cada vegada entre més gent

Tots sabem que la indústria turística té un impacte global molt important, però no és només un impacte econòmic o social, sinó també mediambiental. Des de ja fa anys els viatgers i turistes són conscients que viatjar té un impacte en el medi ambient i en el nostre planeta. Per això, l’anàlisi de com afectarà el nostre viatge en el planeta és cada vegada més habitual abans d’emprendre un viatge.

Un dels principals factors que afecten mediambientalment a l’hora de viatjar és la mobilitat, sobretot la mobilitat de llarg recorregut, ja que les emissions de CO2 que generen transports com els creuers o l’avió són realment importants. Aquest coneixement arriba cada vegada més al viatger, que reconeix de manera més conscient cada vegada que viatjar té conseqüències en la contaminació. De fet, és freqüent ja trobar medidors de la petjada ecològica d’un viatge i que durant l’estada es realitzin experiències i activitats que ajudin a reduir-ne l’impacte.

D’aquesta consciència en surt una tendència a prioritzar l’ús de mitjans de transport que contaminin menys, com ara el tren, i evitar sempre que sigui possible els més contaminants, com l’avió. Trobem el cas, fins i tot, de viatgers que declinen un viatge per no haver d’utilitzar l’avió o bé enllacen diferents combinacions de mitjans per evitar volar. Ens trobem davant de casos de vergonya de volar o flight shame.

Si tens vergonya de volar i tens ganes de passar uns dies a Catalunya amb poca petjada ecològica i amb accions per reduir-la, des d’A Poc A Poc estem a la teva disposició per ajudar-te fer-ho. Nosaltres t’assessorarem en tot moment perquè descobrir nous territoris pugui anar de la mà de la responsabilitat ecològica!

Si et subscrius al nostre butlletí, et mantindrem al dia de totes les nostres novetats!