Vine a buscar el tió de Nadal

El Tió és una de les tradicions catalanes més entranyable de les festes de Nadal. Petits i grans es reuneixen per picar aquest tronc màgic i rebre regals i dolços per a les festes. Vine’l a buscar tot fent una excursió, si és que no t’ha arribat a casa.

Una tradició de segles

Tradicionalment, el tió era un tronc que es tenia a casa i es feia cagar per obtenir els torrons o altres dolços típics d’aquestes dates. El tronc cremava de Nadal a Reis, i passades les festes les cendres s’escampaven als camps per augurar una bona collita.

Amb els anys, la tradició ha anat modificant-se. Ara, el tió té una imatge més amable, amb una cara pintada i la típica barretina catalana de barret. A més, l’experiència d’anar-lo a buscar al bosc és l’excusa perfecta per passar un matí d’hivern en família tot gaudint de la natura.

Durant les setmanes prèvies a Nadal, els petits de casa alimenten aquest simpàtic personatge nadalenc amb mandarines, taronges o crostons de pa. Mantenir el tió calentó amb una manta i a la vora del foc és una bona manera de cuidar-lo i assegurar-nos que ens recompensarà amb una bona “cagada”.

Si encara no us ha arribat a casa i voleu anar a buscar el tió entre plantes, no us perdeu l’experiència que us ofereix A Poc A Poc, gaudireu d’una experiència  en família a l’Empordà que us ajudarà a donar el tret de sortida a les festes de Nadal!

 

Fes la teva reserva aquí si no vols quedar-te sense tió!